Vandaag leer je voor morgen!

Groep 3

 
Schooljaar 2018/2019
 

Welkom op de groepspagina van groep 3

In onze klas zitten 25 gemotiveerde kinderen die met veel enthousiasme zijn begonnen aan het nieuwe schooljaar! We zijn al vliegend van start gegaan met lezen, schrijven en rekenen. Juf Lisa werkt op maandag, dinsdag, woensdag.
Juf Rachel werkt  op donderdag en vrijdag.


Wij hebben op dinsdag- en donderdagochtend gym in 't Baken.
De kinderen starten met de gymles direct om 8.30 uur, dus u kunt 's ochtends
uw zoon of dochter in de gymzaal brengen, daar vangt de juf of meester de kinderen op.   
De foto van groep 3!Algemene informatie over groep 3

In groep 3 gaan de kinderen natuurlijk voor het eerst lezen en schrijven. Tot de herfstvakantie komen alle letters aan bod. Daarna zal er geoefend worden met technisch lezen. De leerkrachten bieden voor zowel taal als rekenen veel leerstof en herhaling in spelvorm of als coŲperatieve werkvorm aan. Denk aan dobbelspelletjes om getalbeelden te oefenen of duolezen om het leestempo omhoog te krijgen. 

Naast taal, rekenen en schrijven is er in groep 3 ook aandacht voor de creatieve ontwikkeling, sociale vaardigheden, Engels en wereldoriŽntatie/godsdienst. 

Groep 3 is voor de leerlingen een pittig jaar, maar ook een jaar waar zij op een actieve manier de basisbeginselen meekrijgen. Een prettige sfeer in de groep staat daarbij altijd centraal!

Namen klassenouders

Onze klassenouders zijn de moeder van Bryan en de moeder van Kate. Alvast bedankt voor jullie enthousiasme! 
 

Foto's van leuke en fijne momenten in dit schooljaar


De kinderen zijn met het uitje van de klas naar het Kinderboekenmuseum geweest in Den Haag! Hier kregen ze opdrachten om letters te vinden. Ook hebben zij zelf een verhaal bedacht en uitgespeeld middels een schaduwspel. Bedankt voor de hulp!

De leerkrachten waren vroeg uit de veren om naar een onderwijscongres over groep 3 te gaan! Er is inspiratie opgedaan over taal- en rekenonderwijs en kennis opgedaan over de sensomotorische ontwikkeling van het jonge kind!De kinderen hebben een show gezien van MadScience! Het ging over geluid. Op onderstaande foto zie je hoe een buis geluid maakt als je ermee zwaait. Dit komt door de ribbels die in de binnenkant van de buis zitten.


 
Handige sites
www.gynzy.nl
   www.schooltv.nl 
www.redactiesommen.nl
www.begrijpend-lezen-oefenen.nl/begrijpend-lezen-groep-3