Vandaag leer je voor morgen!

Groep 3

 
Schooljaar 2017-2018

Welkom op de pagina van groep 3!
 

In onze klas zitten 21 vrolijke kinderen die met veel enthousiasme en motivatie zijn begonnen aan het nieuwe schooljaar! We zijn al vliegend van start gegaan met lezen, schrijven en rekenen. 


In onze klas hebben we het gezelschap van: Fien G, Dex, Polle, Daan, Miah, Marussya, Twan, Catherina, Lieke, Francois, Sam, Sara, Daisy, Fien O, Lukas, Hester, Jinte, Lotte, Stan, Sil en Ahmad. 

Onze klassenouders zijn de moeders van Twan en Polle!
Juf Lisa werkt op maandag, dinsdag, woensdag.
Juf Rachel werkt  op donderdag en vrijdag.


Wij hebben op dinsdag- en donderdagochtend gym in 't Baken.
De kinderen starten met de gymles direct om 8.30 uur, dus u kunt 's ochtends
uw zoon of dochter in de gymzaal brengen,
daar vangt de juf of meester de kinderen op.  Op dinsdag geeft juf Lisa een spelles en op donderdag krijgen wij gym van meester Ronald (vakleerkracht).

Over onze klas

Rond Pasen zijn wij met de klas naar het verzorgingstehuis geweest om  zelfgemaakte cadeautjes langs te brengen. Bedankt voor het prettige ontvangst! 
Wij hebben gekeken naar een voorstelling over Roodkapje. Er waren 2 acteurs die verschillende rollen op zich namen. Zij maakte het traditionele verhaal van Roodkapje langer. Het moraal van het verhaal was sorry zeggen. We hebben gelachen en genoten!


We hebben het in de klas over andere landen. Er zijn ouders in de klas geweest om te vertellen over Aruba, China en Rusland. We hebben geleerd dat de kinderen in Aruba om 7 uur 's ochtends al op school moeten zijn. De kinderen in Rusland krijgen pas ijsvrij wanneer het -57 graden is! En wist je dat de kinderen in China graag noedels eten als ontbijt?Alle letters zijn aangeboden in groep 3. Wat hebben we al veel geleerd! We hebben alle ouders uitgenodigd om te laten horen hoe veel wij al hebben geleerd. We hebben een groot letterfeest gegeven! Aan het einde kreeg iedereen een letterdiploma! Wat zijn we trots!


Op onderstaande foto gaan de kinderen van groep 3 Ún de ouders los tijdens het vrijdag theater!


Na de kerstvakantie zijn we gestart met technisch lezen in vier groepen. We hebben 1 groep die duo-leest, 1 groep die op de computer werkt, 1 groep die tutor leest met groep en 1 groep die praktijkopdrachten maakt. Iedereen weet precies wat hij/zij moet doen. Bedankt groep 8 voor jullie hulp!


Het is iets waar iedereen elk jaar opnieuw naar uit kijkt: het kerstdiner. Wat zag iedereen er mooi uit! We hebben lekker gegeten tot we niet meer konden! 


Natuurlijk hebben wij met Sinterklaas pietengym gedaan!Op alle dinsdagen tot de kerstvakantie komt Team4talent gymles geven! Op onderstaande foto doen wij stilte- trefbal. Dit is een spel waarbij de kinderen, zonder geluid te maken, een manier moeten vinden om goed samen te werken. Hoe beter de samenwerking gaat, hoe makkelijker en leuker het spel wordt!Wij hebben een leskist in de klas over kleine diertjes! Natuurlijk zijn we naar buiten gegaan om beestjes te zoeken. We hebben spinnen, lieveheersbeestjes en torren gevonden. De kinderboekenweek hebben we met de hele school voor de herfstvakantie afgesloten. We hebben veel aandacht besteed aan lezen, zo hadden we een speciale leeshoek in de klas om het leesplezier te bevorderen. De kinderen van de bovenbouw zijn bij ons geweest om ons voor te lezen en zelfs een les te geven!
Op onderstaande foto ziet u de kinderen van de bovenbouw voorlezen in de ''Lekkere leeshoek''


Het was een actief en spannend thema! We hebben veel gezongen en gedanst. Op onderstaande foto ziet u hoe we kinderboekenweek gezamenlijk geopend hebben. 


Op vrijdag gaf Team4Talent  een les aan groep 3 in de speelzaal.  Ze hebben door middel van een leuk prentenboek en een actieve verwerkingsopdracht over de kleuren geleerd. Om de sfeer en het samenwerken te bevorderen, hebben we donderdagmiddag letters uitgebeeld in tweetallen. De kinderen moesten gelijk goed nadenken over hoe de letters er uit zien.


Op maandag 18 september kregen de kinderen van groep 3 een optreden van de Mad science show!! Ze hebben geleerd over Isaac Newton. Door middel van verschillende proeven leerden de kinderen over verschillende krachten. 
Proef 1. Een kleed onder het servies vandaan trekken! Gaat dan niet alles kapot? 


Proef 2: Een beker vol met water rondslingeren op een dienblad! Worden we dan niet allemaal nat?


Proef 3: Een hooverboard waarmee je kunt ''overgooien''.  Dit komt natuurlijk omdat de kracht van lucht het board omhoog blaast! 

 

Goede oefensites

www.gynzy.nl